Kam směřuje česká politika a co můžeme očekávat v nejbližší době? Jak se naše společnost vypořádá s problematikou sucha? A co bude pro svět znamenat, pokud KLDR získá jaderné zbraně? Jednoduše jsou témata, která se dotýkají každého z nás. Naši přední analytici proto pro Vás pravidelně připravují stručné komentáře a v kostce přináší náš pohled na věc.

Horor

Nikdy jsem neměla ráda horory. Těch, které jsem viděla, bych dokázala spočítat na prstech jedné ruky. A přesto jsem se včera na jeden podívala. Ne, nechtěla jsem testovat, zda už jsem statečnější. Ne, nebylo to na doporučení někoho známého. Ne, nechtěla jsem na nikoho udělat dojem. Čistě a jednoduše jsem nevěděla, že o horor půjde…

Mluvím o novém seriálu TV Barrandov Premiér. Ten měl včera (9. října 2019) premiéru. Oficiálně mělo jít o „politickou satiru z prostředí vysoké politiky, která paroduje a vtipně zobrazuje, jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie“. No proč ne! Nový Blaník?

Ačkoli jsem věděla, že hlavní roli ztvární český brouk Pytlík, Jaromír Soukup, premiéru Premiéra jsem si pustila. Zvědavost totiž byla silnější než já. Opravdu jsem neočekávala oscarový výkon „herce“ Soukupa. Když mu nikdo do dnešní doby nebyl schopen říci, jak katastrofální je moderátor, asi ho ani nedokázali přesvědčit, že jako herec nebude o moc lepší. Ale upřímně? Až takovou tragédii jsem vůbec nečekala.

Scénář, pokud to tak lze nazvat, nedává vůbec smysl. Celý díl působil, jako by byl přenášen živě. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit přeřeky a nenavazující dialogy. Jenže, bohužel, živě to nebylo. Pokusy o vtip, kterým se v tomto případě nemůže zasmát ani Soukup, jak jsme tomu zvyklí u jeho ostatních pořadů. A přestože pilotní díly nemusí mít velkou zápletku, nebo děj, očekává se představení postav, jejich charakterů a základních vztahů. Jenže kromě Soukupa, který zřejmě odolal pokušení obsadit i ostatní role, zde (zatím) hraje již jen jedna dáma. A její výkon? No přece nemůže zastínit šéfa? Solidárně se proto snížila na úroveň amatérského divadelního kroužku (se vší úctou k nim, sama jsem cca 20 let ochotničila).

Takže budu se dívat příště? 😀 jo, „jasně“!.

Seriál o premiérovi trpícím samomluvou si prozatím vysloužil na ČSFD hodnocení 2. nejhorší seriál. Hůře jsou hodnocení jen Mladí a neklidní.