Kam směřuje česká politika a co můžeme očekávat v nejbližší době? Jak se naše společnost vypořádá s problematikou sucha? A co bude pro svět znamenat, pokud KLDR získá jaderné zbraně? Jednoduše jsou témata, která se dotýkají každého z nás. Naši přední analytici proto pro Vás pravidelně připravují stručné komentáře a v kostce přináší náš pohled na věc.

Nové „vlastenecké“ hnutí a nikdy nekončící „geniální tahy Putina“

Zdá se, že po Trikolóře Václava Klause mladšího se můžeme na naší politické scéně těšit na další zbrusu nový „vlastenecký“ projekt. Úmysl založit nové hnutí na facebooku oznámil radní města Orlová Roman Owczarzy. Ten byl zvolen za SPD a působil v Moravskoslezské buňce, která byla zrušena. Podle Owczarzyho do nové místní organizace bylo navíc dosazeno vedení složené z lhářů a z těch, co pro tamní buňku nic neudělali.

Na co se tedy u nového hnutí můžeme těšit? O tom, že partaj bude ryze „vlastenecká“ a že bude vycházet z učení tzv. vysoké školy života, nasvědčuje i Owczarzyho profil na facebooku. Na něm radní často a rád sdílí obsah proruských webů šířících dezinformace. Ve výbavě správného českého „vlastence“ tak nesmí chybět další z nekonečné série „geniálních tahů Putina“, který opět zakroutil krkem prohnanému dolaru. Dolar je totiž, jak víme z ruských a sovětských zdrojů po dobu už cca 70 let, samozřejmě nad propastí a není mu pomoci.

Chybět nesmí ani Putin jako ochránce svobody projevu na internetu. Vzpomenout tak můžeme případ inženýra z ruského města Tver. Ten si dovolil na sociální síti sdílet karikaturu s popiskem „Krym je Ukrajina“, za což byla potrestán více než dvěma lety vězení. Ale v Rusku samozřejmě panuje ta pravá svoboda slova, zatímco v západních zemích děs a hrůza. Český „vlastenec“ v tom má jasno.

Zapomenout nelze ani na Aeronet, který kromě toho, že je významným zdrojem „informací“ pro „mozkový trust“ SPD, BIS označila (podle Respektu) za zdroj nebezpečné proruské propagandy. Chybět tak samozřejmě nesmí Soros a neziskovky nesoucí vinu za všechna příkoří v životě „vlastence“, co na internetu prohlédl.

Co k tomu říci? Snad jen popřát onomu novému hnutí mnoho úspěchů. Čím více stran si podobní jedinci založí, tím lépe.