Kam směřuje česká politika a co můžeme očekávat v nejbližší době? Jak se naše společnost vypořádá s problematikou sucha? A co bude pro svět znamenat, pokud KLDR získá jaderné zbraně? Jednoduše jsou témata, která se dotýkají každého z nás. Naši přední analytici proto pro Vás pravidelně připravují stručné komentáře a v kostce přináší náš pohled na věc.

Soukup na Hrad!

Řada z českých voličů se už od roku 2018 nemůže dočkat další prezidentské volby. Včera (15. dubna 2019) mediální podnikatel Jaromír Soukup oznámil, že hodlá kandidovat v příštích prezidentských volbách. Soukup prohlásil, že „vidí docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost svého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jenom okolo deseti procent, kteří ho opravdu nemusí.“ No, jedna věc je sledovat Barrandov a jedna věc je volit.

Jaromír Soukup má na své televizi v současnosti 11 pořadů. Většina z nich je zaměřena na aktuální (politické) dění. Pokud pomineme Soukupovy mizerné moderátorské dovednosti (přestože se od jeho prvních chvil na televizní obrazovce bezpochyby zlepšily), mají Aréna Jaromíra Soukupa, Instinkty Jaromíra Soukupa, Týden Jaromíra Soukupa, Duel Jaromíra Soukupa, Kauzy Jaromíra Soukupa, nebo Jaromír Soukup LIVE dozajista alespoň jakousi minimální vypovídající hodnotu o tom, jak si budoucí kandidát představuje svět kolem nás. Bystrý divák si tedy dokáže představit, s čím bude Soukup za ony tři čtyři roky vstupovat do volební kampaně (s podporou svého v lednu 2019 založeného politického hnutí List Jaromíra Soukupa).

Pokud se se svým hnutím nerozejde v cílech, bude pravděpodobně chtít „bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy.“ Každopádně se v případě jeho zvolení bez pochyby můžeme těšit pokračování Týdne s prezidentem. Předpokládám však, že by Soukup nenechal tento (pro TV Barrandov) prestižní pořad moderovat někoho jiného než sebe. Takže se možná buď přejmenuje „Volejte prezidentovi“, nebo se dočkáme moderátorského hologramu.